The dream
The dream

The dream

Stel je voor… Een show boordevol prachtige stemmen, indrukwekkende instrumentklanken, expressieve choreografieën, meevoerende beelden en treffende teksten. 

Stel je voor… Imagine, dat is de naam van deze theatervoorstelling. 

Ik ben Melissa Arnone, geboren in Sicilië en sinds 2- jarige leeftijd opgegroeid in België. Ik ben moeder, echtgenote, restaurantuitbater, storyteller doorheen muziek. Ik ben de oprichter van Imagine Academy Studios. Het idee van deze voorstelling en ‘Imagine Academy’ kwam er niet zomaar. Als kind al was onze zolder mijn eerste podium, zingen was als ademen en gaandeweg heb ik dit talent laten groeien. Mijn ouders moedigde me aan en in 2012 gaven ze mij de kans om een eerste studioervaring op te doen. Ik greep de kans met beide handen en werkte aan een eigen album. Bij elk lied dat ik schreef kwam er in mijn hoofd een verhaal tot leven dat vertolkt werd door dansers en andere podiumkunstenaars. Al die verhalen heb ik uitgeschreven tot een volledige voorstelling die ik nadien in de schuif heb gelegd. Jarenlang heb ik het script daar laten liggen, tot in 2018. Op 18 januari 2018 heb ik een heel bijzondere uitnodiging gehad van iemand die me beter kent dan mezelf. Ik heb een droom/visie gehad van mezelf op een podium, in een volle theaterzaal. Ik droeg een rood kleed en zong samen met een orkest. Het hele gebeuren was heel krachtig en bracht grote emoties aan de mensen die luisterden. Die droom zei tegen me ‘meid jij bent hiervoor gemaakt, wees niet bang en ga ervoor! Denk niet dat je egoïstisch bent omdat je je droom wilt verwezenlijken.’
Dit was een hele duidelijke uitnodiging die ik kon aannemen of weigeren. Ik heb toen geen van beide gedaan. Op een eerste moment deed het niet echt zo veel in mij maar heb wel alles opgeschreven omdat ik deze droom zeker niet wou vergeten. Pas na exact 1 jaar kwam het terug in mij op maar deze keer als een bliksemschicht. Nu was het echt als een openbaring voor mij dat ik de stap moest zetten om te vechten voor mijn dromen.

Onderweg ontdekte ik het beeld van een zaadje. Als je een zaadje plant in goede aarde is het onvergankelijk. Vroeg of laat zal het tot bloei komen en vrucht dragen. Het afgelopen jaar ben ik op allerlei manieren bezig geweest om het zaadje water te geven en te verzorgen. Het verhaal op punt zetten, medewerkers zoeken, theaterzalen contacteren,…Ik leerde ook een aantal mensen kennen met de talenten om een sleutelrol op te nemen in de verdere ontwikkeling van Imagine.  Het is inmiddels een klein plantje en ik kan niet wachten om de eerste vruchten te zien. Ik kan niet wachten, omdat ik benieuwd ben hoe de vruchten eruit gaan zien, wie de vruchten zal plukken en ervan zal mogen genieten. 

Ik geloof dat als ik deze droom ga uitleven, ik anderen tot grote zegen zal zijn. Mijn vraag aan jou is of jij ook mee wil stappen in dit avontuur? Er zijn nog zoveel onzekerheden onderweg, maar ik weet dat ik mag wandelen. In alle stappen die ik tot nu toe gezet heb, heeft God Zijn trouw steeds opnieuw getoond. Ik geloof dat Hij dat zal blijven doen en nodig je graag uit om mee te wandelen. Als muzikant, sponsor, danser of op welke manier dan ook. 

Liefs

Melissa

Don't forget to follow and like! Thank You!

5 Comments

  1. Hi, via Rebecca Cauwels hebben wij van jou en je droom gehoord. Wat is het fijn om mensen met een visie tegen te komen en verder te kunnen aanmoedigen. Ik hoop dat in de komende tijd je meer over deze droom kan vertellen en dat het je in staat stellen zal om dit straks met een ruim publiek te delen. Gods zegen!
    Piet en Hanneke Krijnen

    ps: waar is eigenlijk je restaurant?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *